top of page

OM PETRA


Petra är skådespelerska, sångerska och en av Sveriges genom tiderna största musikalartister. Hon slog igenom i ”Grease” på ChinaTeatern och efter det följde huvudrollerna på varandra i musikaler som ”Fame”, ”West Side Story”, ”Cabaret”, ”A Chorus Line”, ”Chicago”, ”Nine”, ”Garbo”, ”Zorba”, ”Familjen Addams” och ”Billy Elliot” m.fl.

På TV har vi kunna se Petra som civilpolisen Anna Holt i tre säsonger av Jan Guillo’s och Leif GW Perssons kriminaldrama och i en komediserie med Maria Lundqvist. Och på teater har vi sett henne i stora teaterroller, t.ex. ”Petra Von Kants Bittra Tårar”.

 

Petra har medverkat i Melodifestivalen med ”Tango Tango” och sjungit i Will Ferrell’s komedifilm ”The Story of Fire Saga”. Nu senast spelade Petra huvudrollen i Selma Lagerlöf’s ”Antikrists Mirakler” på Västmanlands Teater.

 

Petra hade huvudrollen Roxie i musikalen ”Chicago” som spelade i Göteborg och Stockholm och hon gjorde även den rollen i uppsättningen av ”Chicago” på London’s West End. När hon slutligen gjorde samma roll på Broadway blev hon en av endast tre svenskar som gjort en huvudroll på en Broadwayscen.

OM PETRA.jpg
bottom of page